• Grondboringen
  • Grondwatertechniek
  • Bodemenergie

Wie we zijn

Verhoeven-Drunen verzorgt al meer dan 125 jaar grondwatervoorzieningen voor de industriële en agrarische sector, bedrijven en instellingen in andere branches en voorheen ook particuliere opdrachtgevers. Koen Verhoeven staat aan het roer van het Drunense familiebedrijf, dat in 1898 door overgrootvader Harrie Verhoeven werd opgericht.

Als koperslager, in het centrum van Drunen, was Harrie voornamelijk bezig met koperwerk en de aanleg van bronnen en handpompen. Met de komst van de waterleiding, werden ook loodgieterswerkzaamheden en het installeren van kachels, koper-, lood- en zinkwerk aan het productaanbod toegevoegd.

Zoon Pieter neemt in 1941 de zaak over, waarna diens zoon Henk in 1972 aan het hoofd van de onderneming komt te staan. Henk Verhoeven specialiseert zich met Verhoeven-Drunen op het aanleggen van bronnen, pompinstallaties, beregening en grondwaterbehandeling. Hij is het, die in de jaren zeventig de eerste machinale grondboorinstallatie in gebruik neemt.

Sinds 1992 is het bedrijf gevestigd aan de Thomas Edisonweg 47 op Industrieterrein Groenewoud II in Drunen en 2013 is het naastgelegen bedrijfspand aan de Thomas Edisonweg 45 aangekocht, waarna beide percelen zijn samengevoegd.

Nog altijd mag Verhoeven-Drunen zich een familiebedrijf noemen. Henk’s jongste zoon Koen nam het bedrijf, als vierde generatie Verhoeven, in 2001 over en vierde in 2023 samen met alle werknemers het 125 jarig jubileum.

Binnen de onderneming is de aanleg van installaties voor het winnen, en gebruiken van grondwater nog altijd de belangrijkste bedrijfstak. Het bedrijf is continue in ontwikkeling om haar opdrachtgevers een zo compleet mogelijk pakket te kunnen bieden. Daarbij vormen kwaliteit, veiligheid en milieu de kernwaarden. Dit, in combinatie met de jarenlange historie, kennis en ervaring op het gebied van grondwatertechniek, maakt Verhoeven-Drunen tot een partij waarop u kunt bouwen.

Verhoeven-Drunen BV

Thomas Edisonweg 47
5151 DH Drunen

T 0416 372 378
E info@verhoeven-drunen.nl