• Grondboringen
  • Grondwatertechniek
  • Bodemenergie

Nieuws

15 - 10 - 2020

Vacatures

Wij hebben een aantal vacatures. Kijk snel op https://verhoeven-drunen.nl/over-ons/vacatures-2/ of er iets tussen zit wat je aanspreekt!


20 - 07 - 2020

Gedragscode Bodemenergienl

Vandaag hebben wij de gedragscode van BodemenergieNL ondertekend. Deze code dient als gids voor gepast gedrag en correct handelen op het gebied van naleving van de wettelijke vereiste voorschriften bij aanleg en onderhoud van bodemenergiesystemen. Op deze manier willen wij graag bij blijven dragen aan een duurzame bron voor warmte en koude in combinatie met de juiste bescherming voor onze ondergrond en het daarin aanwezige grondwater.


24 - 05 - 2020

Eind 2019 namen wij de MDW-300 van Conrad-Stanen in gebruik voor het ontwikkelen van bronnen. Deze lier-unit wordt ingezet voor het ontwikkelen van bronnen en is door 0.a. zijn 2 lieren, automatische dieptemeting en automatische lier-bediening uitermate geschikt voor het sectiegewijs rondpompen. Afgelopen weken zijn er nog enkele kleine aanpassingen gedaan ter optimalisatie waarmee de oude 3-poot nu definitief verleden tijd is.

.


18 - 12 - 2019

Nieuwe vacatures

Wij hebben momenteel 3 vacatures! Klik op onderstaande link voor meer informatie https://verhoeven-drunen.nl/over-ons/vacatures-2/

Misschien ben jij diegene die wij zoeken!


17 - 12 - 2019

Kerstvakantie

Vrijdag 20 december tot maandag 6 januari is ons bedrijf gesloten. Wij wensen u fijne feestdagen en een voorspoedig 2020!


08 - 04 - 2019

Nieuwe winput voor Plantenkwerij Jongerius, Houten

Plantenkwekerij Jongerius is al sinds de jaren 70 een vaste opdrachtgever m.b.t. de waterhuishouding op het bedrijf in Houten.

I.v.m. problemen met 1 van de oude onttrekkingsbronnen is besloten een nieuwe bron aan te leggen, voorzien van putbehuizing en onderwaterpomp. Begin Maart zijn de werkzaamheden uitgevoerd.

Op deze manier beschikt Jongerius komende jaren weer over voldoende water voor de biologische opkweek van groenteplanten.


10 - 01 - 2019

wijziging bedrijfsactiviteiten

In de loop der jaren zijn door Verhoeven-Drunen BV vele installaties aangelegd welke betrekking hebben op water in de ruimste zin van het woord. De laatste jaren hebben echter de werkzaamheden binnen ons bedrijf andere vormen aangenomen.
In 2017 zijn wij reeds gestopt met alle werkzaamheden omtrent waterbehandeling, en beregening van particuliere tuinen en siertuinen. Voor ons is nu ook de tijd aangebroken om definitief te stoppen met een aantal andere werkzaamheden en ons volledig te richten op het aanleggen en onderhouden van bronnen en bijbehorende installaties voor grondwaterwinning en bodemenergie.
Wij hebben daarom besloten definitief te stoppen met alle activiteiten m.b.t.:
• Beregeningsinstallaties / irrigatiesystemen en bijbehorende automatiseringen en leidingwerk e.d.
• Tuinbouwcomputers / Klimaatcomputers
• Wateropslag (silo’s / bassins e.d.)
• Alle soorten (pomp)installaties, anders dan voor grondwaterwinning / bodemenergie. (o.a. installaties m.b.t. regenwater, oppervlaktewater, drinkwater, proceswater, drainage, afvalwater, verwarming, dosering, fonteinen / vijvers, bemaling etc.
• Alle soorten aanliggende installaties, zoals b.v. waterdistributienetten, blusleidingen, veedrenksystemen
• Levering / onderhoud / revisie van pompen en/of installatiecomponenten welke niet grondwater gerelateerd zijn evenals generatoren en compressoren e.d.
• Alle installaties in de particuliere sector.
Mocht u in de toekomst een partner zoeken die u kan helpen met 1 van bovenstaande werkzaamheden, dan zouden onderstaande bedrijven u wellicht van dienst kunnen zijn:

(grond)waterbehandeling: GeonWater, Tilburg www.geonwater.nl

Beregening siertuinen: DVC Beregening, Dussen www.dvcberegening.nl

Overige beregening / klimaatcomputers e.d.: Sandtech, Breda www.sandtech.nl

watersilo’s: Groosman, IJzendijke www.watersilosgroosman.nl

overige wateropslag: Albers alligator, Wageningen www.albersalligator.com

Onderbemalingspompen: Vopo, de Rijp www.vopo.nl

Indien er vanuit u nog vragen zijn, kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen.
Wij danken u voor de vele jaren plezierige samenwerking en blijven u graag van dienst op het gebied van grondboringen, grondwatertechniek en/of bodemenergie.


03 - 05 - 2018

Renovatie bronnen Stadskantoor / Chassétheater, Breda

Verhoeven-Drunen heeft van Kropman Breda opdracht ontvangen voor groot onderhoud / renovatie van een 6-tal bronnen bij het Stadskantoor te Breda. In 2012 zijn door Verhoeven-Drunen 2 bronnen bij geplaatst, maar de overige 6 bronnen dateren uit 2000. Hiervan worden nu de dekplaten van de betonputten vervangen en de elektro componenten in de putbehuizingen.


26 - 02 - 2018

Hoogeland, Naaldwijk

Na succesvolle uitvoering van 6 bronnen in 2011, heeft Verhoeven-Drunen eind 2017 van Eteck, Waddinxveen opdracht ontvangen voor het realiseren van 4 extra bronnen bij het project Hoogeland te Naaldwijk. Momenteel worden de bronnen geboord en aansluitend worden de putbehuizingen en pompinstallaties aangebracht.

 


15 - 01 - 2018

Porta Nova IV, Waddinxveen

Momenteel worden de laatste boringen uitgevoerd bij het nieuwe kassencomplex van Porta Nova aan de Abraham Kroesweg te Waddixveen.

We zijn bijzonder trots, dat we na de 10 gerealiseerde bronnen in 2008, ook de bronnen voor het bodemenergiesysteem voor de 9 Ha kas van Porta Nova IV de 10 bronnen á 100 m3/h mogen realiseren.

 


10 - 09 - 2016

Genmab, Utrecht

Van Klimaatservice Holland B.V. uit Hardinxveld Giessendam heeft Verhoeven-Drunen opdracht ontvangen voor het leveren en installeren van een compleet grondwatersysteem van 80 m3/h bij Genmab te Utrecht. De leveringsomvang bestaat uit 2 bronnen, putbehuizingen, pompinstallaties, terreinleidingen, inpanige installatie inc. TSA en bijbehorende meet- en regeltechniek.

Biotechnologiebedrijf Genmab bouwt een nieuwe laboratorium op het Utrecht Science Park.


10 - 08 - 2016

Bol.com, Waalwijk

Verhoeven-Drunen realiseert momenteel in opdracht van de van Delft Groep uit Nieuwkuijk 4 bronnen bij de nieuwbouw van het distributiecentrum bij Bol.com te Waalwijk. De totale te verplaatsen grondwaterhoeveelheid bedraagt 140 m3/h.

Het nieuwe distributiecentrum wordt gebouwd op bedrijventerrein Haven 8 te Waalwijk en beslaat 50.000 m2 grondoppervlak. Vloeroppervlakte wordt ca. 135.000 m2 en het pand behaalt score “outstanding” van het duurzaamheidskenmerk BREEAM-NL.


10 - 07 - 2016

Brandputten beproeven

Evenals in 2015 zijn we weer druk doende met het testen van een groot aantal brandputten, waarvan totaal ca. 120 stuks in opdracht van de Brandweer midden en west Brabant en een aantal bij de Efteling te Kaatsheuvel.


10 - 06 - 2016

Amsteltower, Amsterdam

Naast het Amstelstation in Amsterdam verrijst komen jaar de 100 m. hoge woontoren met 192 appartementen, hotel en parkeergarage. Vooruitlopend op de overige bouwactiviteiten heeft Verhoeven-Drunen reeds de monobron geboord van 48 m3/h in opdracht van DUBO Techniek uit Zaltbommel. De resterende werkzaamheden, zoals het plaatsen en inrichten van de putbehuizing en het installeren van de bronpompen, zal pas in 2017 plaats vinden.


10 - 05 - 2016

B30, Den Haag

Nadat begin 2015 de bronnen al zijn geboord aan de Bezuidenhoutseweg 30, worden momenteel de warmtewisselaars geplaatst en wordt de inpandige installatie gemonteerd, aangesloten en bekabeld, waarna e.e.a. op korte termijn in bedrijf zal worden genomen. Onze opdrachtgever Facilicom uit Rotterdam, zal het rijksmonument wat dienst gaat doen als kenniscentrum van de overheid komende 30 jaar exploiteren en onderhouden.


10 - 04 - 2016

Maaspoort / FlikFlak, ‘s-Hertogenbosch

Van Verstappen van Amelsvoort uit Nuland heeft Verhoeven-Drunen opdracht ontvangen voor het realiseren van het gehele grondwatersysteem bij de Maaspoort en FlikFlak te ‘s-Hertogenbosch. Bijzonder aan dit project is, dat de installatie wordt uitgevoerd met 2 bronnen, maar totaal zal worden voorzien van 4 pompen en dubbel terreinleidingwerk en een aparte inpandige installatie voor zowel Maaspoort als FlikFlak. Met uitzondering van de bronnen zijn de installaties dus geheel gescheiden en kunnen ze afzonderlijk van elkaar koelen / verwarmen.


10 - 03 - 2016

Uitbreiding bedrijfsterrein Verhoeven-Drunen

In 2013 hebben we het naastgelegen pand aan de Thomas Edisonweg 45 overgenomen van onze toenmalige buurman. Wegens tijdgebrek was het er nog niet van gekomen om diversen hekwerken te verwijderen en de bestrating als 1 geheel uit te voeren. Beide percelen zijn nu als 1 geheel uitgevoerd en er is een nieuwe, bredere toegangspoort geplaatst en het aantal parkeerplaatsen is uitgebreid. Kortom: Onze beide bedrijfspanden en buitenterrein zijn klaar voor de toekomst!


10 - 02 - 2016

Brandput Zoetermeer

Van de gemeente Zoetermeer hebben we opdracht ontvangen voor het realiseren van een brandput van 90 m3/h, met RVS zuigaansluiting en geheel ondergronds, overrijdbaar afgewerkt. Het verzorgen van het benodigde werkwater, grondafvoer en terreinbescherming middels ca. 100 m rijplatenbaan maakt ook deel uit van de opdracht.


10 - 01 - 2016

Da Vinci College, Roosendaal

In opdracht van DUBO Techniek uit Zaltbommel, zal Verhoeven-Drunen komende weken de bronnen realiseren, putbehuizingen plaatsen en terreinleidingwerk bij het Da Vinci college te Roosendaal. De school, welke plaats biedt voor ca. 1000 leerlingen wordt geheel verwarmd / gekoeld met de WKO istallatie, waarbij Verhoeven-Drunen zal aansluiten op de inpandige skid welke door DUBO wordt geleverd en geplaatst.


Verhoeven-Drunen BV

Thomas Edisonweg 47
5151 DH Drunen

T 0416 372 378
E info@verhoeven-drunen.nl